A.M.C. "The Skymasters"

Nieuwerkerk aan den IJssel

Home > Competitie > Verslagen

Verslagen

Verslagen Competitie 2019Wanneer is een ei een ei??

Op de vrijdagavond van de twaalfde april kwamen Janneke en ik traditiegetrouw af op de Paasrit. Niet alleen de rit is dan een stuk ontspanning (nou ja, niet altijd.), maar ook het Rad van Avontuur na afloop van de rit is een gezellige bezigheid. Bij de starttafel zagen we dat we ook moesten letten op aanwezige eieren bij een controle. Het aantal op te schrijven letters is dan 1 + het aantal aanwezige eieren. Aan de voorbeeldcontrole hing een ei. Goed in ons hoofd geprent hoe dit ei er uitzag. Met dit in het geheugen begonnen we vol goede moed aan de rit.
De eerste opdrachten gaven voor ons weinig aanleiding om er over te discussiëren. Lover, stellingmolen, slinger-a en warenhuis. Dat was allemaal te doen.
Opdracht 10 na brug, bij stap links brug over. beoordeelden we anders dan de uitzetter, maar toch hadden we de goede letter. Hoe dat kwam? Op het paaltje zagen wij de afdruk van een schoenzool en dat vonden we wat anders dan een stap. Ach, soms moet het geluk ook met de ………. zijn.
Eenzelfde redenering gold voor opdracht 11. Wij dachten dat van een oriënteringspunt in dezelfde opdracht ook een onderdeel van dat oriënteringspunt gebruikt mag worden. Of is dat alleen voor het DRR? Anders gedacht dan de uitzetter, maar toch de foute controle C niet opgeschreven.
Opdrachten 18 en 22 vonden we sterk gevonden. Hier redeneerden we zoals de uitzetter het ook bedoeld had. Maar daartussenin ging het mis. Wij zagen mooi narcissen in bloei staan. Er stond wel MUG achter, maar Jaap kennende zou hij best al in november (met voorbedachten rade) de narcisbollen daar gepoot kunnen hebben en dan is het toch echt MUG……
Op het tweede gedeelte van de route waren we kennelijk minder scherp, zo bleek achteraf.
De eieren van opdracht 28 hadden we wel gezien, maar ze waren niet in overeenstemming met wat we aan de starttafel gezien hadden. Dus verder geen aandacht aan geschonken. Daarmee ook 1234L over het hoofd gezien.
In het BRR staat dat oriënteringspunten vaste objecten of afbeeldingen van vaste objecten moeten zijn.
APPEL, het ligt er maar aan waar je de klemtoon op legt. APPEL of APPEL.
Is het laatste geen abstract begrip?
Bij opdracht 47 kregen we sterk de indruk dat de timmermansgeest van Joop Winkel ook tijdens de Paasrit rondwaarde. In opdracht 16 kregen we al een sergeant voorgeschoteld en bij opdracht 47 ging het over een duvel.
Een duvel uit het trukendoosje van Joop? Of heeft hij geen voorraadkamer meer met allerlei timmermansgereedschappen?

De laatste fout werd door ons gemaakt bij de controle Y. De hersteller P stond niet in een cirkel, maar in een eivormig lijntje. Is dat dan een ei, bedoeld zoals we bij de starttafel konden zien? Ik betwijfel het.
Overigens kregen we bij de start een zakje met echte eitjes.
Ondanks dat was het een leuke rit. En natuurlijk afgesloten met een spetterend Rad van Avontuur.

Tenslotte: Complimenten aan Jaap en zijn team voor deze Paasrit.

Ad Hazenberg


Terug naar boven

 


Even voorstellen: Ik ben Egbert Wille en ben woonachtig te Capelle aan den IJssel en mijn compagnon op de ritten is mijn zwager Ludo Baert woonachtig te Westdorpe (en dat is een klein plaatsje vlak bij Sas van Gent in Zeeuws Vlaanderen), waar ik zelf ook oorspronkelijk vandaan kom.
Wij rijden als het zo uitkomt en dat is meestal zo’n 4/5 ritten per jaar. Dat zijn meestal ritten bij Mac de Zeeuwen op Beveland. Eerst in de C, later in B maar sinds laatste jaar overgestapt naar de A-klasse wat dus minder puzzelen is.
Via de dames Klijnjan/van Rossen, die ook vaak bij de Zeeuwen rijden hoorden we van het bestaan van “The Skymasters” in Nieuwerkerk en dat we natuurlijk altijd een keer welkom waren.
Uiteindelijk is het er dan toch een keer van gekomen en was de equipe van de broer van mijn zwager óók nog bereid om de afstand te overbruggen om mee te rijden.
We wisten natuurlijk niet wat voor een rit we zouden kunnen verwachten en met het feit dat het donker is zullen we opperste concentratie nodig hebben. Aan de hand van de voorgaande ritverslagen konden we er wel snel achter komen dat het vooral puzzelen is maar nog niet precies wat het verschil dan is tussen SPORT- en TOERklasse.
Afijn, ingeschreven in de SPORTklasse en gaan met die banaan!

1. na startlijn en 6 bomen eerste weg R
Jeetje … welke startlijn zouden ze hier bedoelen in het donker…
Maar we waren er al snel samen van overtuigd dat we rechtdoor zouden gaan naar de opvanger, alhoewel dat het een heeeeeeel eind duurde voordat die er aan kwam… Oké, gelukkig. Ook goed om te weten.

5. na 3 witte pijlen, een kind en twee kinderen L
We waren er niet van overtuigd dat je hier kon bepalen dat het inderdaad kinderen waren. En zijn daarom naar de foute V gegaan.

15. na WW voor tank R
Tsja… en wij maar denken dat het over een tank gaat die daar misschien ergens in de donker verscholen ligt. Mooi niet dus… de tank van de bromfiets! Mooi gevonden!

18. Voor verkeersbord “2,4T” L
Hiervan waren we heilig van overtuigd dat dit niet goed was en dus rechtdoor naar de opvanger…. Die we niet konden vinden…. Helaas. Dan maar doen alsof het goed was en weg vervolgen.

21. bij 3e tweewieler L
In de donkerte soms moeilijk te zien dus de weg wel een paar keer gereden om de juiste afslag te kunnen pakken.

26. Na verkeerslichten asfaltweg L
Hier gingen we dus de mist in met een verschil tussen BRR en DRR. Bij DRR moet hier een rangtelwoord bijstaan en wij dus rechtdoor naar …. geen opvanger…. Dus weer maar doen alsof het een goede opdracht was.

30. na kop en schotel R
Die schotelantenne NIET gezien dus hier fout en daarna kwamen we er met de volgende opdrachten ook niet goed uit…

33. voor “7” R
Blijkbaar ook een hooggeplaatste 7. Niet gezien dus ook hier zagen we er niet goed uit.

40. Voor “LENTEWEG” “Cornusbaan” R
Hier kwam een verontruste automobilist naast ons rijden.
Raampje naar beneden…. Wat zijn jullie aan het doen???? Eh… puzzelrit… Kijk maar… daar zie je bordjes en we lieten ook de routebeschrijving maar even zien.
Daarmee was hij, ik denk een lokale ondernemer die nog nooit zoveel auto’s tegelijkertijd stapvoets op dat industriegedeelte had zien rijden, gerustgesteld.

41. na “EIGENHUIS” en “KEUKENS” R
Was duidelijk dat het losse letters waren en de bordjes met goede teksten gemist. OPLETTEN!!!!

48. na vogel en vink R
NMN… Ergens een 3-poot gemis. Had MNMN moeten zijn.52. Voor 3 identieke letters R
Hier dus fout gezeten met de juiste betekenis van identiek. Was een O JA natuurlijk!!

54. na lentebode R
Hier was ik er echt van overtuigd dat lentebode een abstracte aanduiding was. Niet opgezocht ondanks het feit dat er puzzelwoordenboeken en Van Dale’s achterin liggen en een zwaluw is echt een lentebode dus.

56. gevaarlijk kruispunt R.
Onjuiste omschrijving die we dus goed hadden. Gelukkig ook nog wat goed gedaan

57. na afrit 4e weg L
Uitleg voor mij nog steeds niet duidelijk.
“Je komt alleen afritten tegen die met een voorwegwijzer langs een autosnelweg worden aangegeven”.
Ja, dus?

62. na “3” viersprong L
De grote 3 op het wegdek gezien en dus juist hier.

65. Na derde witte fiets R.
Blijkbaar de 2e niet gevonden want die op z’n kop vonden we ook een goede.
En zo reden we weer terug de dijk op naar de finish.
Hier misschien nog een instinker??? Nee dus.
Het was leuk om weer eens een puzzelrit te rijden. Het feit dat we laatste waren doet er niet toe. Het gaat om het plezier. Daarom wil ik de uitzetter(s)/controleur(s) nogmaals bedanken want we weten hoeveel werk er in zit…..
Ik kon nog net zeggen dat ik op vrijdag thuis kwam; de Zeeuwen echter bereikten pas om 1:30 het thuisfront.
Als we nog eens een puzzelrit willen doen en het komt uit ….. dan weten we waar we moeten zijn.

Egbert Wille

Terug naar boven